Stäng meny

Projekt Moldavien

Pretium Vita är ett företag som i samverkan med Arbetsförmedlingen erbjuder intern arbetsträning till arbetssökande. Då vår absoluta ambition är att detta skall genomsyras av respekt och värdighet, startade vi ”Projekt Moldavien”. Detta innebär, att vi tar emot begagnade kläder som vi synar, tvättar, lagar och stryker och som kommer att transporteras till Moldavien till föräldralösa barn. Vi känner alla en stor meningsfullhet i detta arbete. All textil kommer från olika hjälporganisationer.

Moldavien är ett land där det råder stor fattigdom. Bara i huvudstaden Chişinău finns ca 5 000 barn på olika barnhem i åldrar 0-18 år. Barn, ungdomar och sjuka behöver all hjälp och stöd de kan få. Den första transporten är planerad till oktober 2015, en trailer, fylld med kläder och sängkläder till både barn och personal på barnhem och sjukhus. Vi kommer att finnas på plats för att säkra att transporten når rätt mottagare.

För att möjliggöra lastbilstransport till Moldavien, som är ett stort och framförallt kostsamt projekt, har ’Insamlingsstiftelsen Moldavien’ bildats.

.

Behovet av kläder, men framför allt olika hygienartiklar är skriande.
I maj 2017 hade vi möjlighet att åka till barnhemmen med hygienartiklar. Vi handlade i de lokala affärerna. På så sätt gynnade vi den lokala handeln. Vi körde ut till 3 olika barnhem med detta. Bilderna talar för sig själv. Glädjen var stor och som tack dansade de och sjöng. Man kan inte få större eller finare belöning.

 .

 .

 Ett sort tack också till våra sponsorer!